Vaak benaderd worden via LinkedIn is een compliment. | RED POPPY
Welkom bij Red Poppy - let's have a coffee
Ik heb dit bericht gelezen

Vaak benaderd worden via LinkedIn is een compliment.

De schaarste op de arbeidsmarkt is een veelbesproken topic in de (digitale) media. Het is absoluut geen fabeltje maar the real deal.

Dat betekent zonder twijfel dat de Vele recruiters (met hoofdletter V bij vele – want I know het zijn er nogal wat) allerlei manieren moeten toepassen om de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt samen de brengen.

Dit maakt van het ‘werven en selecteren’ een echt ambacht!

Word jij vaak benaderd via LinkedIn (of bij uitbreiding vele andere kanalen) dan mag je het uiteindelijk als een compliment beschouwen.

Hoezo een compliment? Laat mij even duidelijker maken:

·Dat jouw linkedIn profiel er ‘uitspringt’ en dus duidelijk opvalt bij de recruiter.

·Dat jouw professionele loopbaan aantrekkelijk is voor veel knappe ondernemingen die, wat jij kan, nodig hebben voor de groei van hun onderneming.

·Dat jouw meetbare competenties in de lijn liggen van de noden op de arbeidsmarkt (talenkennis, educatie, referenties, andere opgesomde skill, …).

·Jouw foto inspireert misschien?

·Je hebt een catchy tagline dat aanspreekt?

·…

Het betekent dus vooral, dat jij ‘hot’ bent op de arbeidsmarkt.

Eerlijk… Waarom zou men jou dan niet aanspreken en proberen overtuigen wat tijd vrij te maken om dit bespreekbaar te stellen.

Wanneer je jouw persoonlijke LinkedIn aantrekkelijk maakt en naar waarheid professioneel profileert – dan mag je verwachten dat je in jouw opzet bent geslaagd en men heel graag zal willen connecteren.

Uiteraard begrijp ik dat dit wel eens als ‘storend’ kan ervaren worden.

Niet elk gemaakt voorstel voelt aan als persoonlijk naar jou gericht, of niet elke InMail bevat de content die jou aanspreekt, maar dan nog….

Wees geflatteerd 😊 Wat vandaag storend is kan morgen jouw professionele toekomst bepalen. Because, you never know, right?

Dit moest mij toch even van het hart.

Want ook ik ben een recruiter, met een hart voor mijn klanten, die dagelijks op zoek gaat naar sterke professionals met een enorm potentieel. De kans is dus groot dat ook ik jou in de toekomst zal ‘flatteren’.

REDPOPPY 9