CV maken, hoe doe je dat? | RED POPPY
Welkom bij Red Poppy - let's have a coffee
Ik heb dit bericht gelezen

Pop Your Resume

Pop your resume

Pop your resume

Ben je op zoek naar je eerste job of ben je klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan? In dit blogbericht duiken we in een van de eerste stappen van deze zoektocht: een CV maken dat echt popt.

Je CV is vaak de eerste indruk die je achterlaat bij potentiële werkgevers, dus laten we ervoor zorgen dat het een goeie is. Hier zijn enkele eenvoudige tips om je CV naar een hoger niveau te tillen:

1. Begeleidende e-mail: Wees duidelijk

In je begeleidende e-mail moet je helder aangeven waarvoor je solliciteert. Dit maakt het voor de werkgever gemakkelijker om je sollicitatie te begrijpen en te waarderen.

2. Beknopt en logisch

Hou je CV kort en krachtig, bij voorkeur 1 à 2 A4'tjes. Presenteer je ervaringen en vaardigheden chronologisch, zodat het gemakkelijk te begrijpen is. Zet je meest recente ervaring bovenaan en keer zo terug in de tijd. Vermeld bij elke ervaring duidelijk de begin- en einddatum en vat het takenpakket en de verantwoordelijkheden die je had in enkele bullet points samen.

3. Focus op vaardigheden

Benadruk je hardskills, maar vergeet je softskills en talenkennis niet. Ze zijn vaak net zo belangrijk voor een succesvolle match met een werkgever.

4. Lay-out aangepast aan de sector

Pas de lay-out van je CV aan op de specifieke sector waarin je solliciteert. Dit toont aan dat je aandacht hebt voor detail en relevantie.

5. Ervaring als jonge afgestudeerde

Vergeet als jonge afgestudeerde zeker niet om je stage-ervaringen en relevante opleidingen te vermelden. Ze zijn cruciaal, zelfs als ze kort zijn.

6. Vermijd taalfouten

Een CV vol taalfouten maakt geen goede indruk. Neem de tijd om je document te controleren, te verbeteren en te proofreaden. Het is ook zeker geen slecht idee om je CV eens te laten nalezen door iemand anders, want die persoon haalt er soms nog fouten uit waar jij misschien over gelezen hebt.

7. Blijf authentiek

Een CV draait niet alleen om je prestaties, maar ook om de persoon achter het CV. Geef gerust je passies en interesses mee in je CV. Authenticiteit en enthousiasme kan het verschil maken en een werkgever laten zien wie je echt bent.

8. Houd het kort en eenvoudig

Ingewikkelde zinnen en jargon zijn niet nodig. Houd je CV eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen.

Dit zijn de bouwstenen van een opvallend CV, en we hopen dat ze je zullen helpen om je volgende carrière stap met vertrouwen te zetten.

Blijf gepassioneerd, blijf authentiek en laat je CV stralen! Je bent op weg naar een popping future, en bij Red Poppy juichen we je toe op elke stap van je reis.