LinkedIn Recruitment - tips & tricks | RED POPPY
Welkom bij Red Poppy - let's have a coffee
Ik heb dit bericht gelezen

LinkedIn Recruitment - tips & tricks

Gerichtere recruitment op linkedin

Iedereen kent de gebruikelijke websites waarop vacatures worden geplaatst. Maar wist je ook dat LinkedIn het populairste social recruitment-platform is? Wekelijks gebruiken meer dan 40 miljoen pas afgestudeerden en werkzoekenden LinkedIn in hun zoektocht naar een job. Maar ook aan de andere kant wordt LinkedIn uitvoerig ingezet om vacatures ingevuld te krijgen. Maar hoe zet je dit platform nu eigenlijk optimaal in? Met deze 7 tips kan jij succesvol rekruteren op LinkedIn.

1) Maak een geloofwaardig profiel aan

Of je nu een pagina wil aanmaken voor jezelf of voor je bedrijf, denk je op voorhand best na over hoe en wat je wil communiceren naar je doelgroep. Om hier een goed antwoord op te vinden, kan je jezelf enkele vragen stellen:

  • Wie zijn de ideale kandidaten die ik zoek?
  • Welke indruk wil ik nalaten op mijn doelgroep?
  • Hoe wil ik communiceren met mijn doelgroep?
  • Welke content wil ik met mijn doelgroep delen?

Vul bij het opzetten van je account zoveel als mogelijk informatie correct in om je geloofwaardigheid te vergroten en merkbekendheid te creëren. Believe it or not, maar veel mensen kijken naar deze informatie in de zoektocht naar een nieuwe werkgever. Maak daarnaast je profiel ook visueel aantrekkelijk, want ook dat bevordert je geloofwaardigheid.

2) Leer je doelgroep beter kennen

  • Voeg je bij enkele relevante groepen op LinkedIn waar ook je doelgroep te vinden is. Op die manier leer je de gedeelde content en de actieve deelnemers kennen, waardoor je discussies kan aangaan en opzetten en zo ook je bekendheid vergroten.
  • Laat je medewerkers je content delen. De engagement op deze gedeelde content ligt gemiddeld 8 keer hoger dan de engagement op de oorspronkelijke post. Hierdoor vergroot je aanzienlijk het bereik van jouw vacatures.

3) Doe ervaring op van andere LinkedIn recruiters

Vele andere professionals delen hun kennis, advies en tips & tricks op LinkedIn. Deze kunnen je inspireren en helpen om jouw eigen rekruteringsstrategie te perfectioneren. Je weet nooit of je iets nieuws bijleert.

4) Deel unieke en relevante content

De grootste aantrekkingskracht van je pagina is de content zelf. Als je relevante content voor je doelgroep maakt, zullen je merkbekendheid, geloofwaardigheid en volgers stijgen omdat je jouw correcte doelgroep bereikt met unieke en interessante content.

5) Deel je vacatures

Op LinkedIn kan je zowel gratis als betalend jouw doelgroep bereiken. Via de betalende tools krijg je meer functies voor je job posts en je zoektocht naar kandidaten, maar dit is erg duur. Wens je LinkedIn gratis te gebruiken, kan je jouw bereik vergroten met de volgende tips:

  • Deel de content en vacatures op jouw bedrijfsaccount.
  • Vraag aan je medewerkers om jouw content en vacatures te delen op hun eigen account.
  • Deel je vacatures in relevante LinkedIn groepen (maar let op voor spamgedrag, want dat kan leden irriteren).

6) Let op de details op de profielen van kandidaten

3 op de 4 recruiters zoeken informatie op over een kandidaat via social media tijdens de profile screening. Het social mediaprofiel van een kandidaat kan aanzienlijke informatie bevatten over die persoon. Het gaat hier bijvoorbeeld over welke content die persoon deelt, hoe deze content wordt gedeeld en welke communicatiestijl er wordt gebruikt. Aan de hand van de beschikbare foto’s kunnen recruiters een beeld scheppen van het karakter van de kandidaat.

7) Verbeter je zoektocht naar kandidaten op LinkedIn

Ga telkens op zoek naar een manier om je rekruteringsstrategie efficiënter te laten verlopen. Blijf op de hoogte van innovaties die je zoektocht naar kandidaten sneller kunnen maken en school je bij over deze technieken.

Zin om samen voor een popping future te gaan? Geef ons gerust een seintje!

Bron: https://www.recruhr.com/7-tips-for-successful-recruitment-on-linkedin/